Uitbreiding festival uitgesteld!

Plannen voor meerdaags festival uitgesteld tot 2020

De organisator van Welcome to the Future heeft besloten de uitbreiding naar een meerdaags festival uit te stellen. Aanleiding is de commotie die bij omwonenden ontstond na de actie-nieuwsbrief en persberichten van Hart voor het Twiske over de uitbreidingsplannen. De organisator maakte zijn besluit bekend tijdens de inspraakronde bij de algemeen-bestuursvergadering van Recreatieschap Twiske-Waterland.

Hart voor het Twiske heeft  voorafgaand aan dezelfde vergadering ingesproken (bij monde van Oliver Tan). Zo hebben we de nadelen en mogelijke schade van een meerdaags festival nog eens extra bij de bestuurders onder de aandacht gebracht. De inspraaknotitie kunt u bij ons opvragen.

In 2019 heeft Welcome to the Future dus 1 festivaldag (op 20 juli). Wij zijn uiteraard blij met deze beslissing. Maar dit betekent helaas nog niet dat de uitbreiding van de baan is. De organisator heeft nu vergunning aangevraagd voor een meerdaags festival in 2020*. We houden het in de gaten en gaan binnenkort ook met de organisatie van het festival praten.

* Update 22 ….. is de vergunning ingetrokken.

Berichtgeving in media:

Noordhollands Dagblad 7-12-2018: reactie van recreatieschapNoordhollands Dagblad 6-12-2018: bericht van organisator ID&T

Noordhollands Dagblad 28-11-2018: bericht van Stichting Hart voor het Twiske

Post Tagged with ,