Donateursvergadering

Op woensdag 24 augustus 2022 om 19.30 is weer onze donateursvergadering in Oostzaan.

Agenda: 

 1.  Opening
 2.  Stand van zake
  a. Petitie: thans hebben 7211 ondertekeningen. Ondanks deze massale steun en een meerderheid in beide raden in 2021, gaven B&W zowel in Landsmeer als Oostzaan toch een Evenementen – en Omgevingsvergunning af voor resp het Lente Kabinet en Welcome to the Future.

  b. Voorlopige voorzieningen en bodemprocedure Lentekabinet:
  Het LK kreeg een Natuurvergunning van de Provincie voor 5 jaar. Het festivals was gepland op 4 en 5 juni, midden in het broedseizoen! In een Natura2000-gebied is het verboden om de vogels te verstoren. Reden voor Hart voor het Twiske naar de rechter te stappen. De zaak kwam pas op 3 juni voor. Toen stond alles er al. Het festival mocht toch doorgaan. Hart voor het Twiske heeft nu een bodemprocedure aangespannen.

  c. Welcome to the Future
  Door onze acties besloot WttF dat festivals in N2000-gebied niet meer kunnen in het Twiske. Op 23 juli vond de laatste editie plaats en WTTF gaat op zoek naar andere locatie. Dat is een groot succes voor ons.

 3. Jaarrekening 2021  in blauwe balk onderaan op ANBI klikken en helemaal naar beneden scrollen.  

 4. Aanpassing van de statuten
  Deze werden opgesteld in 2012. Toen was het Twiske nog geen Natura2000 gebied. Bij recente rechtszaak bleek het daarom noodzakelijk de doelstellingen van de Stichting wat uitgebreider te beschrijven.  Voor deze statutenwijziging is toestemming nodig van de donateursvergadering.

Je bent van harte welkom. Laat je het even of je komt via ons mailadres