Petitie 2022

Het Twiske dreigt een festival- en vakantiepark te worden.

Teken daarom de petitie:

STOP festivals en bouw NIET in het Twiske voor toeristen.

In de zomer van 2021 voerde Hart voor het Twiske actie in Oostzaan – 6000 mensen uit de omgeving van Het Twiske hebben deze ondertekend! Dank aan allen voor dit geweldige resultaat.

In 2022 voeren we actie in Landsmeer
Op 29 januari starten we een nieuwe flyeractie en deze keer in Landsmeer. Heeft u de petitie nog niet ondertekend, doe dit alsnog.

Onderteken de petitie via https://hartvoorhettwiske.petities.nl

Deel deze petitie online.

In onze groene oase onder de rook van Amsterdam komen mensen voor hun rust en de prachtige natuur. Maar hoe lang nog? De gemeentes Landsmeer en Oostzaan bereiden een Omgevingsvisie – heette voorheen bestemmingsplan – voor om in Het Twiske festivals, campings en vakantiehuisjes toe te staan. Daarmee legt ze de rode loper uit voor 35% meer toeristen, nu al 1.6 miljoen – en minstens 50.000 festivalgangers per jaar. Festivals met keiharde techno-muziek verstoren onze rust en schaden de natuur. Vogels hebben geen oordopjes.

Je mag hier al 50 jaar niet overnachten. De natuur komt dan namelijk tot rust.

Het Twiske is een beschermd Natura 2000-gebied
.
Een toevluchtsoord voor meer dan 120 vogelsoorten, zoals de smient, de zeldzame rietzanger, snor en roerdomp. De strenge Europese Natura 2000-bescherming is verankerd in het bestemmingsplan buitengebied van Oostzaan en Landsmeer.

Overnachtingen en evenementen zijn volgens de Natura 2000 bescherming vanaf 2013 verboden. En toch, festivals vonden vanaf die tijd zonder vergunning plaats. De gemeentes hebben moeten toegeven, dat deze illegale festivals door hun fout konden plaatsvinden.

Nu denken sommige partijen in Landsmeer en Oostzaan slim te zijn door het Omgevingsplan te wijzigen, zodat festivals in Het Twiske wel kunnen plaatsvinden. In hetzelfde plan staan ze toe dat 24 vakantiewoningen worden gebouwd. Hiermee nodigen ze per jaar duizenden toeristen uit te komen overnachten. Willen we rolkoffers in Het Twiske?

Bescherm de natuur in Het Twiske: https://hartvoorhettwiske.petities.nl

Met al 6000 ondertekenaars in 2021 uit Oostzaan en omgeving beschermen wij het Twiske, samen met:
Stichting Hart voor het Twiske, PlatformTwiskeGeenPretpark, IVN-Twiske, Natuuralert en de juristen L. Lohman en J. Schouten.