Geldgebrek? Provincie Noord-Holland sponsort festival in Het Twiske….

Op 29 november 2022 besloot de gemeenteraad van Landsmeer geen festivals meer te willen in Natura 2000-gebied het Twiske. Nu beklaagt Recreatieschap Twiske Waterland zich over de gederfde inkomsten van € 80.000 . Purmerend dreigt zelfs hun bijdrage voor het Twiske te stoppen.

In een brief roept het Recreatieschap Twiske-Waterland de raad van Landsmeer ter verantwoording voor de misgelopen inkomsten. Daar moeten andere gemeentes voor op draaien! Zij eist dat de beslissing wordt teruggedraaid. Hetzelfde geldt voor Purmerend, die dreigt uit het bestuur van het Recreatieschap te stappen, en niet meer mee te betalen. En dat terwijl Landsmeer het lichtend voorbeeld is, en dat festivalinkomsten niet nodig zijn.

Financieel gezond

Het Recreatieschap Twiske-Waterland heeft € 5 miljoen reserves, waarvan € 2 miljoen bestemmingsreserve. Uit de stukken blijkt dat zij in 2020, 2021 en 2022 winst heeft gemaakt. In de recente Kadernota 2024 wordt de komende jaren verlies begroot, maar daarbij zijn de stijgende parkeerinkomsten niet meegenomen. Ten onrechte.

Na een WOO/verzoek van het Recreatieschap blijkt dat de opbrengst van 2 festivals in 2021
€ 160.000 was, zo is vastgesteld in hun kostenoverzicht. Daar moeten echter € 40.000 onkosten voor het Recreatieschap van af. De netto opbrengst van 2 festivals is € 120.000. Dat is € 60.000 per festival. En dit is exclusief handhavingskosten, denk aan inzet politie, is hard nodig voor drugscontrole. De gemeente draait hiervoor op.

Stijgende parkeerinkomsten In coronatijd herontdekten mensen de natuur, en sindsdien stijgt het aantal bezoekers explosief. In 2020 bracht dit € 263.402 op, en in 2021 al € 380.693. Een stijging van € 120.000 in 1 jaar.

Er worden 100.000 huizen gebouwd in Amsterdam. Naar verwachting stijgt het aantal bezoekers de komende 10 jaar met 35%. Met andere woorden, het wegvallen van festivals wordt ruimschoots gedekt door stijgende parkeergelden.

Sponsoring festival met 25.000 euro In 2022 sponsorde de Provincie Noord-Holland het Lentekabinet met € 25.000. Maar de provincie kwam toch geld tekort? Wat zijn de motieven van de provincie om een commercieel festival te steunen met miljoenen winst voor de ondernemer. 

Daarover tasten wij in het duister.

Wat zal de rechter hiervan zeggen, als de aanklacht van Stichting Hart voor het Twiske op 20 april voor de rechter komt?

Het is diezelfde provincie die de natuurtoetsen voor de festivals moet beoordelen.

En steevast concludeert de provincie dat de vogels hier geen last van hebben, ook al stampen er 55.000 mensen rond en schalt de technomuziek met ruim 100 decibel uit de boxen in het  foerageergebied van o.a. de roerdomp, rietzanger, bruine kiekedief, vogels die op de rode lijst staan van uitsterven.  De provincie baseert dit op het natuuronderzoek van Tauw, in opdracht van en betaald door de festivalorganisator Dekmantel. Dit vecht Stichting Hart voor het Twiske aan op 20 april met een contra expertise door EcoNatura bureau aan de hand van  onafhankelijke wetenschappelijke onderzoekrapporten.

Landsmeer luistert naar haar burgers

‘’Landsmeer wil geen grote festivals meer. De financiële belangen van het Recreatieschap zijn een belang waarmee wij rekening gehouden hebben, maar de belangen van natuur en rust worden inmiddels zwaarder gewogen. Veel mensen accepteren ook niet meer dat er inbreuk gemaakt wordt op de natuur,’’ schrijft het College van Landsmeer op 29 november 2022. Daarmee gaven deze volksvertegenwoordigers gehoor aan de wens van haar burgers. Want 7225 mensen tekenden de petitie tegen festivals en overnachtingen in het Twiske.

Natuurbescherming vereist Landsmeer is een lichtend voorbeeld voor de andere betrokken gemeentes (Amsterdam, Oostzaan, Purmerend, Zaandam en Waterland). Landsmeer houdt zich aan de zorgplicht voor de natuur, die Europa vereist. Want de natuur gaat dramatisch achteruit.

Je kunt Natura2000-gebieden niet als wingewest beschouwen. Je mag hier niets doen wat de natuur verstoort. Daar moeten alle overheden zich aan houden. Ook de landelijke overheid, zie de stikstofcrisis en de bouwstop. Ja, ook het Recreatieschap, die het Twiske als recreatiegebied exploiteert en steeds meer en grotere voor het laatst in 2022 activiteiten organiseert. Daarom stapt Stichting Hart voor het Twiske naar de rechter.

Recreatie zoekt stilte in de natuur Festival Welcome to the Future, dat in 2022 op Landsmeers gebied voor het laatst plaatsvond, had zelf al geconcludeerd dat festivals niet in een Natura2000-gebied passen. In maart vorig jaar kondigde organisator ID&T aan te stoppen. Zij heeft nu 10 miljoen geinvesteerd in een STILTEcentrum in Italie.’’Wij zijn op zoek naar zingeving en geluk.’’

ID&T voelt de tijdgeest heel goed aan.

Het is een vergissing dat recreanten vermaakt willen worden. Stilte en groen, dat is wat de stadsbewoner zoekt. De NATUUR ZELF is waar die 1,6 miljoen recreanten behoefte aan hebben. Dat blijkt ook uit onderzoek van de Provincie. Die 55.000 festivalgangers moeten hun vertier dus elders zoeken.

Winstoogmerk

Rest de vraag waarom Natura2000-gebied het Twiske wordt bestuurd door Recreatieschap Twiske Waterland, en haar baas, Recreatie Noord-Holland NV. Zij behandelen het Twiske als recreatiegebied. In hun Kadernota 2024 komt het woord Natura2000 niet eens voor. Recreatie Noord-Holland NV. is een commerciële onderneming met winstoogmerk, met de Provincie als enige aandeelhouder. Volgens de jaarrekening verdient directeur Jos Gilliams maar liefst € 155.000 per jaar. Vanwege belangenverstrengeling werd er in 2022 nog een derde bestuurslaag gecreëerd, het Bestuursbureau Recreatieschappen, kosten € 80.000. Hoezo geldgebrek? Ga bezuinigen op de overheadskosten.

Festivals 10 jaar illegaal Verder is de toon die wordt aangeslagen opmerkelijk. Met hulp van de Ombudsman toonde Hart voor het Twiske aan dat festivals 10 jaar lang illegaal werden gehouden. Festivals zijn strijdig met de bestemmingsplannen van Landsmeer en Oostzaan. 10 jaar lang verzuimde men hiervoor een ontheffing aan te vragen, 10 jaar lang ontbraken de vereiste Omgevingsvergunningen.

De feiten op een rijtje: 

– het Recreatieschap Twiske-Waterland heeft nog nooit een financieel tekort heeft gehad, maar zelfs overschotten.

– het Recreatieschap Twiske-Waterland heeft 3 miljoen Algemene reserve en 2 miljoen Bestemmingsreserve.

– feit is dus dat er 5 miljoen op de bank staat.

– Het Twiske is een Natura 2000 gebied  dat voor iedereen toegankelijk behoort te zijn.

– delen van dit voor iedereen toegankelijk gebied, dus publiek domein, worden tijdelijk of permanent afgesloten door festivals en camping.

– de gang van zaken in het Twiske wordt bepaald door de NV Recreatie Noord-Holland (RNH). En deze NV is eigendom van de provincie Noord-Holland.

– de provincie wil haar onderneming RNH NV verkopen vanwege de ‘dubbele pet’ problematiek die hier ook speelt.

– wet- en regelgeving tot op de dag van vandaag festivals en campings in het Twiske verbiedt.

– de onderneming van de provincie verhuurt gronden van het Twiske voor activiteiten die in strijd zijn met vigerend recht.

– volgens de bestemmingsplannen van Landsmeer en Oostzaan ‘lawaaisporten, festivals, overnachten en campings’ verboden zijn.

– in de voorschriften staat aangegeven ‘instandhouding van de Natura 2000 doelstellingen’.

– de festivals in het Twiske alle jaren (10) zonder de verplichte omgevingsvergunning zijn gehouden. Waarbij festivals in strijd zijn met de vigerende bestemmingsplannen.

– in het Natura 2000 beheerplan IVOT is aangegeven mbt geluid en activiteiten er niet meer dan 35 dB(A) is toegestaan.

– in de Algemene Verordening van Recreatieschap het Twiske, onder Hoofdstuk 3 Bescherming Milieu en Natuurschoon, staat aangegeven: “Het is verboden om binnen het gebied zodanig geluid te veroorzaken, dat bezoekers, bewoners of dieren daarvan op het openbaar terrein, op de weg of openbaar water kennelijk overlast ondervinden”

Daarbij dient betrokken te worden de ‘dubbele pet’ en belangenverstrengeling van de provincie, die haar verantwoordelijkheden denkt te kunnen ontlopen door de verkoop van haar onderneming NV Recreatie Noord-Holland, die festivals tot op heden onrechtmatig entameert.

Waarbij de NV RNH niet schroomt om in een dreigbrief naar gemeente Landsmeer onwaarheden te vermelden. De opbrengst van festivals is een bruto opbrengst: hier moeten nog kosten van af. Ook toekomstige kosten, bijvoorbeeld herstel verzakkingen en gevolgschade.  Ook de managers, die bezig zijn met de festivals zijn kosten, die ten laste van de bruto opbrengsten dienen te komen. En als er een vermeende tegenvaller is, moet je de broekriem aanhalen: minder management.

Het Twiske is geen ondernemerspark. Een festival dient slechts het commerciele belang van de festivalorganisator in het Twiske.  De belastingbetaler draait op voor de handhavingskosten, ambtelijke kosten bij gemeenten en procedures, wat niet in het kostenplaatje is meegenomen.

Hart voor het Twiske
Milou Mulder, Voorzitter en Jose Berkhof, Secretaris


Comments & Responses

706 Responsesso far.

 1. Teresa schreef:

  Hello, I enjoy reading through your article post.
  I like to write a little comment to support you.

 2. StevenSlino schreef:

  [url=https://1abakan.ru/forum/showthread-62072/page-1/]https://1abakan.ru/forum/showthread-62072/page-1/[/url]

 3. minors porn schreef:

  Excellent effort

 4. WinstonBut schreef:

  [url=http://mafiaclans.ru/viewtopic.php?f=18&t=2425&p=18183#p18183]http://mafiaclans.ru/viewtopic.php?f=18&t=2425&p=18183#p18183[/url]

 5. ozempic tab 7mg schreef:

  [url=https://wegovy.best/]wegovy lose weight[/url]

 6. [url=https://rybelsus.trade/]buy rybelsus[/url]

 7. WinstonBut schreef:

  [url=http://credforum.ru/showthread.php?p=56136#post56136]http://credforum.ru/showthread.php?p=56136#post56136[/url]

 8. На [url=https://outlet-nike.ru/]Outlet-Nike.ru[/url] мы постоянно обновляем ассортимент, предлагая вам последние тренды от Nike. Наша цель – сделать модные и качественные кроссовки доступными для всех. Здесь вы найдете последние модели, которые только что поступили в продажу. Будьте в курсе самых актуальных новинок в мире спортивной моды, выбирая наш магазин для своих покупок. У нас вы всегда найдете что-то новое и интересное!

 9. [url=http://semaglutide.trade/]buy wegovy[/url]

 10. Avtoshkola_unkt schreef:

  Достигни права управлять автомобилем в первоклассной автошколе!
  Стань профессиональной карьере автолюбителя с нашей автошколой!
  Успей пройти обучение в самой автошколе города!
  Учись правильного вождения с нашей автошколой!
  Стремись к безупречным навыкам вождения с нашей автошколой!
  Начни уверенно водить автомобиль у нас в автошколе!
  Достигай независимости и свободы, получив права в автошколе!
  Прояви мастерство вождения в нашей автошколе!
  Открой новые возможности, получив права в автошколе!
  Приведи друзей и они заработают скидку на обучение в автошколе!
  Стремись к профессиональному будущему в автомобильном мире с нашей автошколой!
  знакомства и научись водить автомобиль вместе с нашей автошколой!
  Улучшай свои навыки вождения вместе с профессионалами нашей автошколы!
  Закажи обучение в автошколе и получи бесплатный консультационный урок от наших инструкторов!
  Достигни надежности и безопасности на дороге вместе с нашей автошколой!
  Прокачай свои навыки вождения вместе с лучшими в нашей автошколе!
  Завоевывай дорожные правила и навыки вождения в нашей автошколе!
  Стремись к настоящим мастером вождения с нашей автошколой!
  Набери опыт вождения и получи права в нашей автошколе!
  Пробей дорогу вместе с нами – закажи обучение в автошколе!
  курси водіння київ [url=https://www.avtoshkolaznit.kiev.ua]https://www.avtoshkolaznit.kiev.ua[/url] .

 11. Возьмите паузу от повседневной суеты и позвольте себе часы истинного блаженства в термальном комплексе Термбург, доступном на termburg.ru. Здесь, среди умиротворяющей атмосферы и великолепных пейзажей, ваше тело и душа получат заслуженное внимание и уход. Откройте для себя магию гидротерапии, погрузитесь в бассейны с термальной водой, наслаждаясь каждым моментом. Термбург предлагает вам не просто отдых, а путешествие в мир здоровья, красоты и полного расслабления. Сделайте свой выбор в пользу качества и профессионализма, посетите наш сайт и планируйте свой идеальный отдых уже сейчас.

  ТЕРМБУРГ – [url=https://termburg.ru/]термбург термальный комплекс гурьянова 30[/url]
  Адрес – Москва, Гурьянова 30 (2 этаж)

 12. [url=http://rybelsus.party/]semaglutide buy online[/url]

 13. wegovy australia schreef:

  [url=http://semaglutidewegovy.com/]ozempic pill form[/url]

 14. diplomsuper.net schreef:

  Покупка документа в городе [URL=https://diplomsuper.net]diplomsuper.net[/URL] – такой современный подход к завершению подготовки, который дает возможность сократить временные и материальные издержки на учебу. В столице возможны фирмы, ориентированные на производстве и продаже документов различных степеней уровня.

 15. test_ilen schreef:

  [url=https://test2semrush.net/]тест2[/url].

 16. loli hentai schreef:

  I engaged on this gambling site and scored a substantial cash prize. However, later, my mom fell sick, and I wanted to cash out some money from my account. Unfortunately, I faced problems and could not withdraw the funds. Tragically, my mother passed away due to such casino site. I plead for your help in addressing this situation with the platform. Please aid me to obtain justice, to ensure others won’t suffer the pain I’m facing today, and stop them from undergoing the same heartbreak.

 17. diplom4.me schreef:

  Желаете получить диплом быстро и без заморочек? В Москве имеется много вариантов приобрести аттестат о высшем образовании – [URL=https://diplom4.me/]https://diplom4.me/[/URL]. Профессиональные агентства предлагают помощь по получению бумаг от различных учебных заведений. Обращайтесь к достоверным поставщикам и завершите свой диплом сегодня!

 18. child porn web schreef:

  I played on this gambling site and scored a significant win. However, afterward, my mom fell ill, and I wanted to cash out some funds from my casino balance. Unfortunately, I encountered difficulties and could not withdraw the funds. Tragically, my mom passed away due to this gambling platform. I plead for your support in reporting this situation with the platform. Please assist me to find justice, to ensure others do not experience the pain I’m facing today, and prevent them from experiencing the same misfortune.

 19. [url=https://rybelsus.cyou/]rybelsus 7 mg tablet[/url]

 20. diplom4.me schreef:

  Потребность в [URL=https://diplom4.me/]аттестате колледжа[/URL]? Наша компания предлагает дипломы проверенного качества с доставкой по всей стране. Обратитесь к нам для получения дополнительной информации.

 21. semaglutide 7 mg schreef:

  [url=http://rybelsus.click/]wegovy without prescription[/url]

 22. Avtoshkola_mhkt schreef:

  Достигни права управления автомобилем в первоклассной автошколе!
  Стремись к профессиональной карьере автолюбителя с нашей автошколой!
  Успей пройти обучение в лучшей автошколе города!
  Учись правильного вождения с нашей автошколой!
  Стремись к безупречным навыкам вождения с нашей автошколой!
  Начни уверенно водить автомобиль с нами в автошколе!
  Достигай независимости и свободы, получив права в автошколе!
  Прояви мастерство вождения в нашей автошколе!
  Открой новые возможности, получив права в автошколе!
  Приведи друзей и они заработают скидку на обучение в автошколе!
  Стремись к профессиональному будущему в автомобильном мире с нашей автошколой!
  Учись и научись водить автомобиль вместе с нашей автошколой!
  Развивай свои навыки вождения вместе с опытными инструкторами нашей автошколы!
  Запиши обучение в автошколе и получи бесплатный консультационный урок от наших инструкторов!
  Стремись к надежности и безопасности на дороге вместе с нашей автошколой!
  Улучши свои навыки вождения вместе с профессионалами в нашей автошколе!
  Завоевывай дорожные правила и навыки вождения в нашей автошколе!
  Стань настоящим мастером вождения с нашей автошколой!
  Накопи опыт вождения и получи права в нашей автошколе!
  Пробей дорогу вместе с нами – закажи обучение в автошколе!
  водійське посвідчення україни [url=https://www.avtoshkolaznit.kiev.ua]https://www.avtoshkolaznit.kiev.ua[/url] .

 23. Avtoshkola_yskt schreef:

  Заработай права управлять автомобилем в первоклассной автошколе!
  Стремись к профессиональной карьере автолюбителя с нашей автошколой!
  Пройди обучение в самой автошколе города!
  Учись правильного вождения с нашей автошколой!
  Стань безупречным навыкам вождения с нашей автошколой!
  Научись уверенно водить автомобиль у нас в автошколе!
  Стремись к независимости и лицензии, получив права в автошколе!
  Продемонстрируй мастерство вождения в нашей автошколе!
  Открой новые возможности, получив права в автошколе!
  Приведи друзей и они заработают скидку на обучение в автошколе!
  Стань профессиональному будущему в автомобильном мире с нашей автошколой!
  новые друзья и научись водить автомобиль вместе с нашей автошколой!
  Развивай свои навыки вождения вместе с опытными инструкторами нашей автошколы!
  Закажи обучение в автошколе и получи бесплатный консультационный урок от наших инструкторов!
  Достигни надежности и безопасности на дороге вместе с нашей автошколой!
  Прокачай свои навыки вождения вместе с лучшими в нашей автошколе!
  Учись дорожные правила и навыки вождения в нашей автошколе!
  Стань настоящим мастером вождения с нашей автошколой!
  Набери опыт вождения и получи права в нашей автошколе!
  Пробей дорогу вместе с нами – закажи обучение в автошколе!
  практичний іспит [url=http://www.avtoshkolaznit.kiev.ua]http://www.avtoshkolaznit.kiev.ua[/url] .

 24. Финансовый портал [url=https://all-credit.ru/]all-credit.ru[/url] представляет широкий выбор микрофинансовых организаций: более 45 проверенных МФО, где для получения займа требуется только паспорт и достижение 18 лет. Минимальные требования делают процесс оформления максимально простым и доступным. Каждая МФО на нашем сайте подробно описана, чтобы вы могли выбрать наиболее подходящее предложение без лишних затрат времени.

 25. criminal schreef:

  Fantastic job

 26. diplom4.me schreef:

  Хотите [URL=https://diplom4.me/]купить диплом нового образца[/URL]? Наши специалисты помогут вам быстро и легально завладеть необходимые документы. Обращайтесь к нам для получения надежного обслуживания.

 27. scam schreef:

  Awesome work

 28. kids porn schreef:

  nice content!nice history!! boba 😀

 29. fetish kids porn schreef:

  nice content!nice history!! boba 😀

 30. Ищете быстрый и безопасный способ получения займа онлайн? [url=https://all-credit.ru/]all-credit.ru[/url] предлагает вам уникальную возможность сравнить условия займов от ведущих МФО России в одном месте. Благодаря удобному поиску и подробным обзорам, вы без труда подберете займ, который идеально подойдет под ваши финансовые потребности. Наша цель – сделать процесс получения займов прозрачным, понятным и максимально выгодным для каждого пользователя.

 31. porn schreef:

  I played on this casino platform and won a considerable amount, but after some time, my mother fell ill, and I wanted to take out some money from my casino account. Unfortunately, I encountered issues and was unable to complete the withdrawal. Tragically, my mom passed away due to this online casino. I request for your support in bringing attention to this website. Please assist me to achieve justice, so that others won’t have to experience the hardship I am going through today, and prevent them from crying tears like mine.

 32. scam schreef:

  I played on this online casino site and succeeded a significant amount, but eventually, my mother fell sick, and I wanted to take out some money from my casino account. Unfortunately, I faced difficulties and could not complete the withdrawal. Tragically, my mother died due to this online casino. I request for your help in bringing attention to this online casino. Please help me to obtain justice, so that others won’t have to undergo the pain I am going through today, and avert them from crying tears like mine.

 33. scam schreef:

  nice content!nice history!! boba 😀

 34. wegovy pill form schreef:

  [url=http://ozempictabs.shop/]buy ozempic uk[/url]

 35. diplomguru.com schreef:

  На сайте [URL=https://diplomguru.com]https://diplomguru.com[/URL] вы можете приобрести документ со скидкой или заказать диплом о среднем образовании по выгодным условиям, с сохранением полной конфиденциальности.

 36. Roberttwiny schreef:

  Темная сторона интернета, представляет собой, анонимную, платформу, на, интернете, доступ к которой, осуществляется, через, специальные, софт а также, технологии, обеспечивающие, конфиденциальность участников. Одним из, таких, средств, является, The Onion Router, который обеспечивает, обеспечивает защиту, безопасное, подключение к интернету, к сети Даркнет. С, его, участники, могут иметь возможность, безопасно, посещать, интернет-ресурсы, не отображаемые, стандартными, поисковыми системами, создавая тем самым, обстановку, для проведения, различных, нелегальных операций.

  Крупнейшая торговая площадка, соответственно, часто упоминается в контексте, даркнетом, как, рынок, для, киберугрозами. На этом ресурсе, есть возможность, купить, различные, непозволительные, товары и услуги, начиная с, наркотиков и оружия, доходя до, хакерскими услугами. Платформа, предоставляет, высокую степень, криптографической защиты, и также, защиты личной информации, что, предоставляет, данную систему, желанной, для, желает, предотвратить, негативных последствий, от органов порядка.

 37. rybelsus mexico schreef:

  [url=http://semaglutiderybelsus.online/]generic wegovy cost[/url]

 38. Встречайте [url=https://all-credit.ru/]all-credit.ru[/url] – вашего гида по миру финансовых возможностей! Здесь вы найдете эксклюзивные предложения займов от топовых МФО, доступных сразу же и без лишних формальностей. Наш сайт создан, чтобы вы могли легко сравнить условия и выбрать лучшее решение, соответствующее вашим потребностям. Доверьтесь нам, и ваши финансовые проблемы будут решены в считанные минуты!

 39. [url=https://ozempic.quest/]where to buy semaglutide[/url]

 40. Albertapope schreef:

  Understanding the processes and protocols within a Professional Tenure Committee (PTC) is crucial for faculty members. This Frequently Asked Questions (FAQ) guide aims to address common queries related to PTC procedures, voting, and membership.

  1. Why should members of the PTC fill out vote justification forms explaining their votes?
  Vote justification forms provide transparency in decision-making. Members articulate their reasoning, fostering a culture of openness and ensuring that decisions are well-founded and understood by the academic community.

  2. How can absentee ballots be cast?
  To accommodate absentee voting, PTCs may implement secure electronic methods or designated proxy voters. This ensures that faculty members who cannot physically attend meetings can still contribute to decision-making processes.

  3. How will additional members of PTCs be elected in departments with fewer than four tenured faculty members?
  In smaller departments, creative solutions like rotating roles or involving faculty from related disciplines can be explored. Flexibility in election procedures ensures representation even in departments with fewer tenured faculty members.

  4. Can a faculty member on OCSA or FML serve on a PTC?
  Faculty members involved in other committees like the Organization of Committee on Student Affairs (OCSA) or Family and Medical Leave (FML) can serve on a PTC, but potential conflicts of interest should be carefully considered and managed.

  5. Can an abstention vote be cast at a PTC meeting?
  Yes, PTC members have the option to abstain from voting if they feel unable to take a stance on a particular matter. This allows for ethical decision-making and prevents uninformed voting.

  6. What constitutes a positive or negative vote in PTCs?
  A positive vote typically indicates approval or agreement, while a negative vote signifies disapproval or disagreement. Clear definitions and guidelines within each PTC help members interpret and cast their votes accurately.

  7. What constitutes a quorum in a PTC?
  A quorum, the minimum number of members required for a valid meeting, is essential for decision-making. Specific rules about quorum size are usually outlined in the PTC’s governing documents.

  Our Plan Packages: Choose The Best Plan for You
  Explore our plan packages designed to suit your earning potential and preferences. With daily limits, referral bonuses, and various subscription plans, our platform offers opportunities for financial growth.

  Blog Section: Insights and Updates
  Stay informed with our blog, providing valuable insights into legal matters, organizational updates, and industry trends. Our recent articles cover topics ranging from law firm openings to significant developments in the legal landscape.

  Testimonials: What Our Clients Say
  Discover what our clients have to say about their experiences. Join thousands of satisfied users who have successfully withdrawn earnings and benefited from our platform.

  Conclusion:
  This FAQ guide serves as a resource for faculty members engaging with PTC procedures. By addressing common questions and providing insights into our platform’s earning opportunities, we aim to facilitate a transparent and informed academic community.

 41. [url=http://ozempic.guru/]wegovy semaglutide tablets[/url]

 42. [url=http://semaglutideozempic.online/]buy semaglutide from india[/url]

 43. Купить диплом института[URL=https://kupit-diplom1.com/]https://kupit-diplom1.com/[/URL] — это шанс получить диплом быстро и легко. Сотрудничая с нами, вы заказываете надежный документ, который соответствует всем стандартам.

 44. [url=https://ozempic.us.com/]semaglutide xl[/url]

 45. games_hlSa schreef:

  Try these games and win real money in Kenya
  online casino games that pay real money [url=https://realmoneygameskenya.com/]games that pay real money in kenya[/url] .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *