Teken de petitie. Geen vakantiepark in het Twiske!

nieuwsbrief 5 april 19

Beste liefhebber van het Twiske,
In het Twiske is een ‘camping’ gepland. Beter gezegd: een vakantiepark. Terwijl overnachten er verboden is, en niet voor niets. Permanente aanwezigheid van toeristen zal de ecologie en beschermde diersoorten verstoren. We gaan daarom protest aantekenen.
 
Help mee, teken de petitie!
 
Verder in deze nieuwsbrief:
– 15 april gemeenteraadsvergadering over vakantiepark
– bescherming tegen dancefestivals – ook daarvoor is deze petitie van belang!
 
Met groene groet, Hart voor het Twiske
 
PS   Stuur deze nieuwsbrief naar iedereen die van het Twiske houdt. Hoe meer steun, hoe sterker we staan!

Samen staan we sterk
Hart voor het Twiske tekent protest aan tegen een vakantiepark in de Twiske-Haven. Dat doen we samen met Platform Twiske Geen Pretpark en Partij voor de Dieren en met steun van de Vogelwacht/Wetlandwacht.
                   
Bouwwerken van 10 x 4 meter
Het geplande vakantiepark omvat 25 safaritenten en lodges: bouwwerken van 10×4 meter die het hele jaar te boeken zijn. Ze vormen een uitvalsbasis voor iedereen die Amsterdam in wil, ook groepen. En dan een after-party in het Twiske? Daar is dit natuurgebied niet voor.  
 
Verlies voor het Twiske
Dacht u dat dit geld oplevert voor het Twiske? Nee. De winst is voor de Haven-ondernemer, het verlies voor het Twiske. De natuur wordt immers permanent belast: in het broedseizoen én ’s winters. De Stooterplas is dan een cruciale pleisterplaats voor tienduizenden smienten. Ook andere beschermde soorten worden verstoord, zoals de Meervleermuis en de Noordse Woelmuis, waarvoor het gebied dat De Haven pacht van groot belang is.
 
Bescherm het Twiske. Teken de petitie!

Overlast voor omwonenden, mokerslag voor de natuur
Wij willen ook een sneeuwbaleffect voorkomen!  Overnachten in het Twiske is verboden. Na 23.00 uur mag er zelfs niemand meer zijn, dan kan de natuur tot rust komen. Als de Haven ontheffing krijgt, is het hek van de dam. Welcome to the Future (23.000 bezoekers) wil al naar een driedaags dancefestival, mét overnachting in het Twiske. Enorme overlast voor omwonenden dus. En een mokerslag voor de natuur.

15 april neemt Oostzaan een besluit. Kom ook!
Oostzaan – waaronder De Haven valt –  zou op 25 maart een principebesluit nemen over een bestemmingsplanwijziging. Wij hebben de raadsleden eraan herinnerd dat een natuurtoets nodig is en zij hebben het besluit uitgesteld. Nu staat het op de agenda voor 15 april. Wij zijn er bij. U ook? Hoe meer mensen hun zorg uiten, hoe overtuigender we overbrengen dat een vakantiepark onacceptabel is voor iedereen die het Twiske liefheeft!

Kom naar de vergadering: 15 april,19.30 uur in het gemeentehuis, Kerkbuurt 4 Oostzaan.
En teken alstublieft de petitie!

 

ANDER NIEUWS: DANCEFESTIVALS
Hart voor het Twiske is tegen festivals in het broedseizoen, zoals Welcome to the Future en Lentekabinet. Samen met de Wetlandwacht/Vogelwacht hebben we bezwaar aangetekend bij het Recreatieschap. Dit heeft nog niet het gewenste effect en we beraden ons over volgende stappen. De geen-vakantiepark-petitie, waarmee we ook het sneeuwbaleffect willen voorkomen – is er een van.
 
Welcome to the Future – weerstand bij omwonenden
Op 4 februari hield de gemeente Landsmeer – samen met de organisator – een informatieavond over Welcome to the Future. De uitnodiging werd pas kort tevoren gepubliceerd, waardoor veel mensen niet aanwezig konden zijn. Toch was de opkomst aanzienlijk. Talloze omwonenden meldden grote overlast van lawaai en bezoekersstromen. Ze uitten hun weerstand tegen uitbreiding van het festival. Ook wij brachten onze bezwaren in.
 
De organisator heeft aangekondigd dat er in juni een informatiebijeenkomst komt over het meerdaagse festival in 2020. Wij houden u op de hoogte.Bescherm het Twiske. Teken alstublieft de petitie!
Post Tagged with ,