Donderdag 10 oktober vergadert gemeenteraad over uitbreiding Welcome to the Future!

Donderdag 10 oktober raadsvergadering over uitbreiding Welcome to the Future

Helaas, het Recreatieschap is akkoord met uitbreiding van Welcome to the Future:
Ze willen vanaf 2021 een mega-festival in onze achtertuin, het kwetsbare en unieke Natura2000-gebied het Twiske, midden in het broedseizoen.

De plannen behelzen:
– 2 (mogelijk zelfs 3) dagen geluidsoverlast tot in de nacht (op zaterdag tot 04.00 uur)
– 25.000 festivalgangers per dag
– 3.000 festivalgangers die overnachten (jaarlijks oplopend tot 8.000)
– 3 dagen en nachten massale verkeersstromen van komende en vertrekkende festivalgangers
– 2 weken zwaar verkeer en materieel voor op- en afbouw festival (stikstof!)
– 2 of meer weken afsluiting deel Twiske voor wandelaars, fietsers en andere Twiskebezoekers

Gaat ook de gemeenteraad Landsmeer akkoord? 
In het Twiske is toegang na 23 uur verboden, zodat de natuur ’s nachts tot rust kan komen. Maar hoe lang nog? Als het aan het Recreatieschap Twiske ligt, wordt deze beschermende maatregel opgeheven. De gemeenteraad Landsmeer moet nu hierover een besluit nemen.
 
Om zich op dit besluit voor te bereiden houdt de raad op donderdag 10 oktober een ‘beeld- en oordeelvormende sessie‘. DIT is dus het moment om de raadsleden te laten zien dat we ons ernstige zorgen maken over de gevolgen die uitbreiding van Welcome to the Future (WttF) zal hebben, zowel direct voor omwonenden als voor de natuur.  
 
Zijn de inkomsten nodig voor het Twiske?
Misschien denkt u: de inkomsten van zo’n festival zijn toch welkom? Maar het vroegere begrotingstekort is opgelost. Extra inkomsten zijn dan ook niet meer nodig voor behoud en onderhoud van ons natuur- en recreatiegebied. Overigens heeft het Recreatieschap alvast € 70.000 gereserveerd voor drainage van het kampeerterrein. Het is de wereld op zijn kop. 
 
Kom ook en help ons het Twiske te beschermen!
Het Twiske is uniek. Het is onze tere groene long onder de roet van Amsterdam en Zaanstad, onze achtertuin waar we tot rust kunnen komen. Laten we de gemeenteraad duidelijk maken dat het hun taak is onze rust en onze natuur te beschermen!
 
Kom daarom op 10 oktober om 20 uur met zo veel mogelijk Twiskeliefhebbers naar het gemeentehuis Landsmeer. En maak duidelijk dat uitbreiding van WttF echt onacceptabel is!
 
Wilt u zelf ook inspreken? Graag, want elke stem telt! U kunt zich hier aanmelden bij de griffier (020-4877145 of 020-4877143).